Utskrattad
Jag träffade Elsa igår kväll och på det senaste har vi börjat prata så mycket om min stamning. Varje gång vi ses diskuterar vi stamningen och bloggen och jag älskar det. Lär tjöta hål i huvudet på mina vänner snart. 
 
Vi kom in på dåliga upplevelser jag har haft när andra har reagerat negativt på min stamning. Det finns ju tyvärr idioter som man ibland inte kan undvika och då och då träffar man på en person som verkligen inte har någon aning alls hur man ska bete sig mot människor. Jag blir lika ställd varje gång. 
 
Jag minns en händelse från när jag var i Australien som au pair 2015. Jag var ute på en bar i närheten av där jag bodde tillsammans med ett par vänner. Baren var nästan tom så jag stod och småpratade med bartendern och han frågade mig var i Perth jag bodde. Jag försökte undvika att svara och pekade nonchalant åt ena hållet istället, för jag visste att jag inte skulle få ut orden. Han skrattade till och ställde en följdfråga, vadå var? I Mosman Park? I Cottesloe? Jag nickade till svar och insåg att jag var tvungen att säga det. "M-m-m-m" stammade jag. M, för Mosman Park. Jag såg det i hans ansikte direkt. Förvånad, förvirrad. Han började skratta, rakt i mitt ansikte medan jag fortsatte att stamma. Och han slutade inte. Frågade om jag behövde ett papper för att skriva ner det istället? Hade jag gömt av vad det hette eller? Vad var det för fel på mig? 
 
Jag kommer inte ihåg om jag till slut fick ut ordet eller om jag gick därifrån. Jag tror jag smet på toa, men jag minns inte. Jag vet bara att jag inte sa något mer till honom efter det och när jag sedan gick tillbaka till mitt bord var jag i chock. Vad hade hänt precis? Min ångest blev skyhög och jag kände mig helt värdelös. Jag hade inte fått en sådan stark reaktion förut och jag visste inte hur jag skulle hantera det. Jag önskar att jag hade stått upp för mig själv och jag vill tro att jag hade gjort det om det hade hänt idag, men ärligt talat så vet jag inte. Jag tror inte något kan förbereda en inför att bli så utskrattad. 
 
(null)
En bild från en bättre kväll i fina Perth ♥
———
 
Har någon av er fått en jobbig reaktion när ni har stammat?
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress