Helgen
(null)

I fredags gick vi en sväng till andra lång, jag var sååå jäkla trött att jag i princip somnade sittandes vid vårt bord. Nackdelen med att gå upp halv fem varje morgon! Fredagskvällarna blir alltid trötta. Men jättemysig kväll ändå, jag och Lollo mötte upp Elsa och Jessi en sväng som hade varit på konsert på Pustervik. 

Igår skulle jag ta nytt pass. Har ju varit kaos de senaste veckorna med det här nya systemet där man måste boka tid i Göteborg. Mamma fixade en tid åt mig i juni, men tyckte det var för tight för mig som ska åka till USA i juli och ska ha visum till det. Höll därför lite extra koll om fler tider skulle dyka upp och det gjorde det! Så skönt att redan ha det gjort. Dock ser man aldrig klok ut på pass. Hatade mitt förra pass som jag har haft de fem senaste åren och hade tänkt att man kanske skulle få en ny chans i år att inte skämmas, men nej. Jag såg inte mycket bättre ut denna gången heller. Passfoton får ju en att ifrågasätta sig själv på en helt ny nivå: ser jag verkligen ut såhär? Att vara ful på sitt passfoto hör nästan till. Satsar på nästa pass om fem år igen. 

Idag har jag och Alexandra kört ner till Karlshamn för att hälsa på vår mormor som bor här. Mycket mystid med min systerson som faktiskt sa mitt namn idag. Jag smälter. 

(null)     


Veckans rubriker
Jag och mina vänner har pratat väldigt mycket om Avicii/Tim Bergling de senaste dagarna, såsom resten av världen också gjort. Jag var aldrig ett fan på det sättet, men har många fina minnen kopplade till hans musik och våren 2014 såg vi hans spelning i Stockholm. Då var det eufori; idag undrar jag om det var på hans egen bekostnad. 

Jag kollade på hans dokumentär i fredags efter beskedet kom att han hade gått bort. Det gjorde ont i magen att se hur hans psykiska ohälsa bemöttes, hur han skrek efter hjälp men det var ingen som lyssnade. Han ville inte, såg dem inte det? Men pengar och framgång verkade vara viktigare. Hur kan man sätta det före en människas välmående? Jag kan inte förstå det. 

Över 1000 människor tar sitt liv i Sverige varje år. Tim är bara en av många som förlorat sitt liv till psykisk ohälsa. Men det är inte förrän en kändis gör det som världen tycks öppna sina ögon. Det känns så nära även fast ingen av oss kände honom. Vi hade en bild av honom. Ett skal, inte riktigt en människa. En pjäs i spelet vi alla var en del av. 

Jag vill inte spekulera mer i Tims död, utan egentligen bara uppmana er alla att ta denna möjlighet att lära er mer. Lär er hur man bemöter psykisk ohälsa; kravlöst med empati, förståelse och tålamod. Ta det på allvar. Hjälp till. Prata. Var snälla mot varandra, men framförallt - var snälla mot er själva. Psykisk ohälsa dödar.


Se dokumentären om Tim på SVTPlay här

(null)         


New hair new me?
Jag hade velat be om ursäkt för dålig uppdatering, men jag jobbar på att inte ha för höga krav på mig själv och därför ska jag inte göra det. Blir en indirekt ursäkt istället. Har haft fullt upp hela helgen och även denna vecka flyger förbi. Jag ska vara ärlig och säga att jag känner mig stressad. Det är så mycket jag vill göra och även om jag skalat av lite projekt, så har jag fortfarande saker hängandes över mig som jag just nu inte har hunnit ta tag i. 
 
För där kommer ju det här med krav och förväntningar in lite. Det är inte så att andra i min närhet sätter press på mig överhuvudtaget, utan detta kommer endast inifrån. Jag har lite svårt att hantera för många bollar i luften. När jag har mått dåligt har mitt livstempo varit oerhört långsamt. Det har liksom inte hänt så mycket i mitt liv då. Men nu när jag mår //bra// så gör jag en 360 och skillnaden blir enorm. Istället för att skjuta upp och undvika träffar med vänner och andra sociala situationer, vill jag istället nu göra allt på en gång. Jag vill träffa vänner hela tiden, hålla kontakten med så många som möjligt, uppdatera bloggen varje dag, hitta på roliga saker, planera sommaren, plugga samtidigt som jag också jobbar, spendera tid med mina systrar och annan familj, träna, börja med youtubekanalen, ta tag i tjejträffen och planera andra aktiviteter och samtidigt hinna ta hand om mig själv. JEEEEZZZZ. Jag vet inte om det bara är jag som inte är van att hålla på med så många olika saker samtidigt, men HUR GÖR MAN? 
 
Förmodligen kommer jag sätta planerna för youtubekanalen på paus tills jag avslutar min kurs i början på juni. För just nu ser jag faktiskt inte hur jag ska hinna lägga den tiden på det, men om jag mot förmodan gör det får det bli en överraskning. 
 
Lite bilder från min helg och min nya frippa: 
(null)
(null)
(null)
(null)