Girl power
Tjejgruppen på facebook har redan över 50 medlemmar! Är så roligt att se att så många tycker det är ett bra initiativ. Tjejer och kvinnor är generellt sätt underrepresenterade i "stamningssamhället" och enligt forskning så är det fyra gånger så många män än kvinnor som stammar. Dock finns det teorier att det inte alls behöver vara så, då det kan finnas risk att man helt enkelt inte upptäcker tjejer som stammar då de i större utsträckning kan vara bättre på att försöka dölja sin stamning. Tjejer kan bli tysta istället för att kanske få den hjälp de behöver, till skillnad från killar som (generellt sett) är mer självsäkra. 
 
Och det är inte så konstigt egentligen, att det kan vara så. Jag levde ju med stor skam för jag kände en enorm press ifrån samhället att vara den perfekta tjejen - och det är ju inte bara utifrån ett stamningsperspektiv. Det är utseendehets, alkoholhets, relationshets, träningshets, vikthets och nu speciellt de senaste åren - hetsen vi får ifrån sociala medier. Det bara bygger på och det börjar tidigare och tidigare. Självklart utesluter inte det killar ifrån samma hets; men överlag är det större press på tjejer. Idealet är ouppnåligt - och vi tror att vi inte är bra nog.
 
Det är därför jag tycker det är så himla viktigt att försöka nå ut till unga som stammar för att försöka se till så att alla röster blir hörda. Jag kan inte säga det nog. Ingen ska behöva leva i tystnad eller känner att de inte räcker till på grund av sin stamning. (!!!!!)
 
"People who stutter have the unique possibility to teach the world to listen"
 
(!!!!!!!!!!!!!!!!)
storasyster

så häftigt!!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress