Osäker dag
Igår var en sådan dag där stamningen bara tog över. Varje ord var påfrestande att få ut. Sådana dagar brukade slita mig itu, men nu är det lättare för mig att hantera dem. Jag hade velat ligga i sängen hela dagen och inte pratat med någon, men det var ju det sista jag ville göra egentligen. Jag träffade först Nicolina och vi åt på pinchos. Har inte träffat henne på evigheter och vi har alltid så mycket att ta ikapp. Efter det träffade jag Elsa och Mela och vi tog ett glas på biljardpalatset. Även där kände jag att det blev jobbigt för jag fick kämpa för vartenda ord. Jag får inte ångest av sådana dagar nu för tiden, men jag blir utmattad både psykiskt och fysiskt när det händer. Det kan jag inte undgå, utan det jag gör nu istället är att komma till freds att jag kommer ha sådana dagar, men att det alltid kommer en ny dag imorgon. 

Jag brukade dela in mina dagar i dåliga och bra baserat på om jag hade stammat eller inte. Med min stamning var det kanske 99 av 100 som jag kategoriserade som "dåliga". Sättet jag såg på min stamning var så ohälsosamt och till slut var de "bra" dagarna det enda jag kunde se fram emot och det enda jag strävade mot - och det var ju ouppnåeligt. Nu har jag mycket fler bra dagar än dåliga, för nu är det inte stamningen som styr hur jag mår.

Ibland dyker sådana dagar som igår upp och nu kallar jag dem istället för osäkra dagar. Det är dagar då jag blir så fruktansvärt trött på min stamning och dagar jag tvivlar på mig själv. Dagar då jag kanske väljer att avboka planer, undviker att prata om jag inte måste, skjuter upp att ringa ett samtal eller att inte hämta ut ett paket. Men för mig har det blivit okej att ha dagar som gårdagen, för det visar bara att jag är människa och det påminner mig att jag ibland måste kämpa lite extra för att inte låta det knäcka mig - såsom det gjorde för några år sedan. 

(null)

Nu till lite roligare nyheter: imorgon hittar ni ett reportage om mig i GP (!!!) - riktigt kul att den äntligen kommer ut, men samtidigt sjävklart lite nervöst. Håll utkik här på bloggen så kommer jag lägga ut den för er som inte har tidningen eller tillgång till låsta artiklar på appen. Nu kör vi! 
storasyster

❤❤❤❤❤

Felicia

FETTT

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress