Tillbaka till verkligheten
Ångesten var inte nådig idag. Tillbaka på jobbet på riktigt efter Chicago och Ibiza, semestern är över för i sommar och livet måste tillbaka till rutiner och vardagen. Hade en jättemysig helg efter jag kom hem i fredags. Lördagen spenderade jag ute på Tjörn med två av mina systrar och sedan var vi på släktkalas igår. Vi badade i poolen hos pappa allihopa och startade en ny tradition - vattengympa! Roligt avslut på semestern, men söndagsångesten kröp fram lite ändå. 

Sedan slog det mig i ansiktet när jag var på jobbet imorse och jag kände mig trött och tyst och vacklade lite i mitt självförtroende. Men vet ni vad det fina är ändå? Jag kunde skriva till mina vänner från Chicago, berätta om min ångest och stamningen och bli överröst med påminnelser att jag är bra nog ändå. 

På lördag är det dags för tjejträffen för kvinnor som stammar. Vi är inte så många, men det är bara en början. Tror det är viktigt att hålla igång sådana träffar, en tjej kanske tvekar inför första träffen men kommer på nästa. Att bara visa att vi finns kan göra mycket! Mejla mig gärna på andrea-says@hotmail.com om ni är osäkra om ni vill komma eller har några frågor kring träffen. 

(null)
(null)
(null)

What would you do?
Det finns ett amerikanskt TV-program som heter What would you do? som sätter människor på prov på vad de skulle göra om de såg någon bli orättvist behandlad. De har skildrat stamning förut men för flera år sedan och har nu gjort det igen. Extra kul (!) är det att skådespelaren är en person som stammar på riktigt och som många av mina vänner från konferensen känner. Han var faktiskt också i Chicago, men hann aldrig hälsa på just honom när vi var där. Men stolta är vi i alla fall i stamningsvärlden! Kika in klippet nedan: Stammaren
2016 vann "Stutterer" bästa kortfilm på Oscarsgalan. Den skildrar en verklighet många som stammar känner igen sig i och öppnar en viktig dörr för att andra ska förstå lite mer om hur det är att leva med stamning. Nu har SVT filmen på sin hemsida och den visas även på TV några gånger. Den är bara 13 minuter lång så gå in här för att titta på den! Väldigt stark, innehåller väldigt mycket ångest men så viktigt att stamning dyker upp mer i media. 

(null)

Någon mer som känner igen sig?