Springer bort min ångest
Jag har inte kommit iväg till boxningen på nästan två månader nu och egentligen har jag ingen ursäkt. Mitt nyårslöfte om att träna mer regelbundet är ju nerspolat i toaletten sedan länge. Jag har inte tyckt boxningen på den klubb jag brukar träna på har varit så bra på det senaste och det har inte känts värt besväret att ta mig dit. Samtidigt har jag verkligen saknat att boxas och jag vill så gärna köra igång med det igen, men orken har spökat och övertalat mig att inte göra det. 

Felicia drog med mig till gymmet jag har bara en hållplats ifrån där jag bor för någon vecka sedan. Jag har alltid hatat gym, för att springa på löpband har aldrig varit min grej och med min sociala ångest har jag känt mig så jäkla obekväm bland alla maskiner och muskelknuttar. Men, hör och häpna. Jag har börjat springa på löpbandet nu. Och igår sprang jag hela 3 km!! För de flesta är inte det alls långt, men jag som alltid har haft för mig att jag inte ens kan springa 100 meter utan att få andnöd känns detta hur bra som helst. 

Jag inser att jag klarar mer än vad jag tror. Och det känns lite som en påminnelse för resten av mitt liv och vilket mönster jag har levt i. Jag satsade aldrig på höga betyg på gymnasiet för jag tänkte att jag ändå inte hade en chans. Jag satsade aldrig på killar för jag tänkte att de ändå inte skulle gilla mig. Jag satsade aldrig på mitt skrivande för jag tänkte ändå inte att jag var bra nog. Jag satsade aldrig på att börja gymma för jag tänkte att jag ändå inte skulle orka. Jag vågade aldrig satsa eller tro eller hoppas på någonting, för det är lättare att inte försöka alls än att göra det med risk att misslyckas. 

Jag klarar mer än vad jag tror. Min kropp klarar mer än vad jag tror. Jag kan utvecklas och förändras och stärkas och växa. Plus, jag bara springer bort min ångest. Jag sätter på min ångestspellista och dånar All Time Low och Mayday Parade och jag springer. Såhär mycket har jag inte sprungit på flera år. Tänk att jag, Andrea, har börjat tycka om att springa. 

Det är en ny värld.

(null)
Sommaren fortsätter att leverera 😎

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress