Vad lyssnar du på för musik?
Häromveckan stod jag och pratade med en kollega på jobbet. Och så ställer hon en sådan där enkel fråga. Men som många av oss kanske nästan fasar inför på något sätt. Åh, nej. Vad ska jag svara? Vad är socialt accepterat att lyssna på? 
 
Av någon anledning är vi ganska dömande gällande andras musiksmak. Nu säger jag inte att alla är så, men om man så bara har liiite social ångest så är jag övertygad att det är en fråga som man kan tycka är jobbig att få. Eller när man ska köa låtar på Spotify på en förfest. Japp. Ångest. Vad vill alla andra lyssna på? Så sätter man på någon hetslåt, men egentligen sitter vi där och längtar tills någon sätter på Linda Bengtzing istället. Några drinkar senare så får vi alla som vi vill, för det finns ingen fest som kan livas upp såsom lite klassisk schlager kan göra. 
 
Jag har alltid haft en "udda" musiksmak, jämfört med mina vänner och majoriteten av folk i min ålder. Jag har aldrig haft en cool musiksmak, vad det än är och vem som bestämmer det, men av någon anledning svarar jag något mainstreamt eller safe om någon frågar vad jag lyssnar på musik. "Njaa.. Du vet... Typ, Ed Sheeran. James Bay. Lite sånt som går på radion." 
 
Och det är inte så att jag ljuger; jag älskar Ed Sheeran och James Bay och jag kan absolut sätta på låtar från topplistan - men det är sällan mitt förstaval. Istället är countrymusik min absoluta största kärlek och i Sverige är det, ja, ganska ocoolt faktiskt. Många har fördomar om countrymusik som om Dolly Parton eller nån snubbe med banjo är det som spelas. Nuförtiden är country ganska popvänlig. Det jag älskar med country är att det berättas en historia i varje låt. Jag är en sucker för romantik och några av de finaste kärlekslåtarna hittar ni i country, om ni frågar mig. Jag har redan bestämt vilken min framtida bröllopslåt ska vara och det är en av mina favoriter. Och det kommer inte vara diskuterbart haha! 

Jag må aldrig kunna sätta på min favoritmusik på en fest, för ärligt talat så är det bara så det är. Och samtidigt kommer jag aldrig sätta en fot på Summerburst. Eller på en Håkan Hellströmkonsert. Man kan inte gilla allt. 
 
Så när min kollega frågade vad för musik jag gillade så svarade jag lite svävande om Ed, men sedan kände jag bara men vafan Andrea, skärp dig. Och så sa jag att jag gillade country. Och vet ni vad hon sa? 
 
Men va, det gör jag med! 
 
(null)
(null)
Jag och Felicia i London på en countryfestival förra året. En sommar ska vi ta oss till Nashville tillsammans. 
Lena

Jag känner igen detta allt för väl. Country och Musikal är något som jag älskar men jag är inte ens 30 ännu och så fort jag nämner Musikal så tittar folk på mig som om jag är från yttre rymden och säger nästan alltid...men vadå du är ju inte en pensionär ju hur kan du gilla musikal? Själv struntar jag i vad andra säger för jag älskar musik överlag väldigt mycket och fortsätter och går på musikaler och countrykonserter, för det gör mig otroligt glad och full med energi. Om jag åkte till en annan stad bara för att se Brad Paisley i somras? Absolut, livet är för kort för att missa en av hans konserter!

Svar: Låter hur underbart som helst! Man ska göra det man blir glad av. Om ändå det hade varit fler countrykonserter här i Sverige...!
andreasays.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress