Stamning i P4 radio
(null)
I samband med den internationella stamningsdagen förra veckan var det ett kort inslag på P4 där en logoped slog hål i några myter. Kort och gott! Lyssna på den här
Tjejträff #2!
Idag var det dags för Stamningstjejer andra träff! Det var lite svårare tyckte vi att veta vad vi skulle göra denna gång, det blir lite tråkigt när det är så kallt ute. Förra träffen kunde vi ju köpa med oss mat och sitta ute i Slottskogen, men det var ju iiiinte riktigt aktuellt. Vintern har ju kommit till Sverige nu i helgen! Usch fy blä. 

Vi tänkte börja med en promenad, men bestämde oss för att gå direkt till Villa belparc och sätta oss inomhus. Denna gång blev vi fem stycken! En kvinna hade tagit sig ända från Stockholm för tjejträffen, vilket vi tyckte var väldans kul. Vi satt och åt lunch tillsammans, pratade om allt möjligt och fick chansen att lära känna varandra. Extra kul denna gången att vi inte kände varandra sedan innan (ja, förutom jag och Olimpia då!). Tycker det är så roligt att få möjligheten att träffa nya människor på detta sättet! Människor som man inte hade träffat förmodligen någonsin ifall vi alla inte stammade. Häftigt! 

Nu fokuserar jag och Olimpia på nästa aktivitet: vi anordnar ju en ungdomshelg i början av december för unga som stammar (för både tjejer och killar!). Nu i veckan mejlade vi ut info och förfrågan till gymnasieskolor i och runt om i Göteborg. Berättade om stamning och ifall de ville sätta upp vår inbjudan exempelvis hos skolsystern eller kurator på skolorna. Värt ett försök och se om vi kan nå ut till fler ungdomar på det sättet. 

Har ni frågor angående tjejträffen eller ungdomshelgen i december kan ni som alltid mejla mig på andrea-says@hotmail.com, kontakta mig på instagram @aandreasays eller mejla min och Olimpias gemensamma mejl på stamninggoteborg@hotmail.com. Tveka INTE på att höra av er! 

Mer info om ungdomshelgen hittar ni här

Glad stamningsdag! (I efterskott)
Hola! Jag var tvungen att själv på in på bloggen och se vad jag uppdaterade senast om. Vet att det har gått en tid sedan sist nu, men det har varit lite tufft för mig de två senaste veckorna. Jag vet inte om det är höstångesten som har greppat tag i mig för i princip allt har känts extra jobbigt..!

DÄRFÖR var det så härligt att ha varit i Barcelona nu i helgen! Jag har inte kunnat skriva någonting om det till er alls sedan det bestämdes för några månader sedan, för vi skulle nämligen ner dit för att överraska farfar på hans 80-årsdag. Han och farmor är nere i Spanien och tågluffar (!!!), så vi planerade med farmor för att överraska farfar i fredags där nere. Vi fick ihop 12 (!) personer från släkten inklusive alla systrar och några kusiner. Hur kul som helst och oerhört speciellt att få fira farfars stora dag allihopa tillsammans. 

Igår var det den internationella stamningsdagen och den fick överskuggas av min farfars stora födelsedag i Barcelona detta året för mig, men jag tog ändå chansen att skriva lite på Instagram om den. Älskade att se hela mitt Facebookflöde bombas med inlägg om stamning från mina fina stamningsvänner världen över. Blev så pepp av all energi! Min artikel på ISAD’s onlinekonferens är i skrivande stund uppe i nästan 9000 views och jag har fått massa nya kommentarer i samband med stamningsdagen som jag ska svara på ikväll. Är helt dödstrött från resan och ska upp tidigt och jobba imorgon, men hoppas att jag kommer tillbaka till lite mer regelbunden uppdatering igen. 

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)