October challenge
Är väldigt taggad för denna utmaning! Jag har bestämt mig för att utmana mig själv till att börja stamma frivilligt mer och ska därför göra detta under oktober månad som en liten challenge. Första dagen, idag, stammade jag frivilligt en gång - imorgon två gånger och fortsatt så till 31:a oktober = 31 gånger. Att stamma frivilligt kan ses som enkelt att göra, men det krävs väldigt mycket från en person som jag som har kämpat väldigt mycket med självacceptans. Allt i mig har alltid kämpat emot stamningen och gjort vad som helst för att försöka gömma den, därför tar det självklart emot att stamma frivilligt - eftersom det har tagit emot att stamma (ofrivilligt). Varför man ska stamma frivilligt när man redan stammar var länge något jag inte förstod mig på, men jag förstår syftet med det nu och vet att det är just det som kommer att hjälpa mig mest på lång sikt. 

Jag är FÄRDIG med att försöka låtsas vara någon jag inte är och jag har redan kommit långt, men en dag hoppas jag att jag lever helt utan skam, utan ursäkter och utan oro för hur jag uppfattas med min stamning. Hur andra reagerar är inte mitt problem - JAG har ett liv och det är jag som bestämmer hur jag ska leva det. Jag vill inte leva med all den ångest jag har levt med. Jag vill inte leva med alla mina rädslor, alla mina spöken och demoner. Jag har ingenting att skämmas över, ingenting att vara rädd för, ingenting som ska få stoppa mig. Lättare sagt än gjort, det vet jag ju själv, men jag vet åtminstone hur jag INTE vill leva. Och det är i rädsla för att stamma. 

Det slutar nu. 

(Eller om ett år, fem år, femtio år, vem vet - det är okej hur lång tid det än tar, jag är trots allt bara människa) (men det är en början) 

(null)

Någon som vill vara med i denna utmaning!? Gå in på min Instagram aandreasays och skicka ett meddelande eller mejla mig på andrea-says@hotmail.com - så pushar och stöttar vi varandra! Let’s do this! 

Felicia

Du e ju amazing

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress