STTTRRRREEESSS
Bloggen faller ner lite bland mina prioriteringar när jag blir stressad och det är därför det inte har blivit någon uppdatering på ett tag. Jag håller på att planera inför min presentation på Stamningsförbundets årsmöte som bara är två (!!) veckor bort. Det är tänkt att jag ska prata i cirka 45 minuter, men det är svårt att planera med tanke på att jag inte har någon aning om hur det kommer gå med stamningen just där och då. Därför planerar jag att utgå från att hålla presentationen i en halvtimme för att ha en kvarts marginal om stamningen tar mycket plats. Men det kan lika väl ta en timme om det blir extra mycket... Det känns ju såklart lite knasigt att behöva räkna in sånt, men det är något jag måste tänka på. Det gör det hela mer nervöst för jag vill inte behöva gå över tiden på ett redan tight schema. 

Jag ska prata om min stamningsresa, vad jag har varit med om och var jag är idag. Jag känner mig hyfsat trygg i det jag ska prata om, jag kan min historia från hjärtat men det är en konst i sig att kunna berätta den på ett sätt som andra tycker är intressant. Pressen för att vara alla till lags smyger sig på mig. 

Jag är medveten om att människor, även många som stammar, inte har det synsätt jag har på stamning. Det kommer säkert finnas människor där som inte håller med mig och det gör att jag övertänker vissa saker jag vill säga. Jag vill inte måla upp en solskenshistoria där stamning aldrig är jobbigt, men jag vill samtidigt vara sann mot mig själv och mina övertygelser. Gränsen där känns nästan hårfin, för hur berättar jag bäst om den balansen utan att det blir för mycket av det ena? 

Är det någonting ni tänker på som jag har berättat om här i bloggen som jag borde ha med? Något inlägg som stuckit ut extra mycket? Tips mottages gärna!

Anonym

Personligen tycker jag att dina inlägg om dina stamningsproblem som liten, vilket jag tror passar bra in i ditt tal. Det jag gillar med dem är att du "förskönar" inte problemen, alltså där stamningen inte är ett problem utan nämner tankar som många stammare har. Kör på!!

Svar: Hej! Tack för din kommentar 🙌🏻 ja, jag tänker att jag ska prata om de svårigheter jag hade med acceptans när jag var liten, tystnaden jag vände mig till och hur jag tog mig ut ur det till slut. Tack för tipsen!
andreasays.se

Eva

Hej!
Jag har läst din blogg ett tag och tycker att du är jätte duktig på att sätta ord på känslor! Tror att du kommer göra ett bra tal!
På världskongressen i Nederländerna 2013 var där två tjejer som talade. En av dem var Sanne Hans som är en nederländsk artist som stammar. (Sök på ”Sanne Hans openhartig interview over haar stotteren” så hittar du den, är på engelska, titeln till trots :p). Hon är häftig, hon har bla gjort en app för barn som stammar. Den andra var Katherine Preston som har skrivit boken out with it. Finns också på youtube: ”Katherine Preston at World Congress Lunteren 2013” tänkte att dessa kanske kan ge lite inspiration :)

Svar: Hej Eva! Vad bra tips. Katherine Preston är en förebild och såg henne prata på världskonferensen i Atlanta för några år sedan. Jag ska absolut kolla in de klipp du tipsar om!! Tack för din kommentar!
andreasays.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress